Sociale projecten en vrijwilligerswerk

Krijg een unieke kijk in het Guatemalteekse leven door het doen van vrijwilligerswerk.

Krijg een unieke kijk in het Guatemalteekse leven door het doen van vrijwilligerswerk.

Wij van de Salsa Latina Academy begrijpen de noodzaak om de sociale situatie in het land te verbeteren en we doen dan ook ons best om een licht te werpen op de sociale en politieke situatie in Guatemala. Wij houden ons bezig met het bieden van hulp waar dat nodig is, in Quetzaltenango en de omliggende dorpen. Daartoe heeft de school nauw contact met sociale organisaties (NGO's), waaronder Caras Alegres, Bebé Saludable, Corazón para los Niños en andere lokale organisaties waar onze studenten tevens vrijwilligerswerk kunnen doen.

Een deel van je lesgeld gaat direct naar de projecten ter ondersteuning. Hiernaast wordt $10 van je inschrijfgeld gebruikt voor fondsen voor de sociale organisatie die het het hardst nodig heeft. Van dit geld kunnen bepaalde uitgaven, speciale activiteiten en materialen bekostigd worden.

Als je geïnteresseerd bent in het doen van vrijwilligerswerk in deze of andere projecten, dan zullen de medewerkers van de Salsa Latina Academy graag met je samen werken bij het vinden van een geschikt project dat aansluit op jouw wensen en vaardigheden.

Voor meer informatie over deze of andere projecten en het doen van vrijwilligerswerk kun je contact met ons opnemen.

Ook als je maar kort in Quetzaltenango bent, of wanneer je met name gericht bent op Spaans studeren en reizen, waarderen we je wens om op één of andere manier te willen helpen. Er zijn namelijk meer manieren om een bijdrage te leveren aan onze samenleving. Dit is één van de redenen waarom we excursies en bezoekjes aan de sociale projecten in en rond Quetzaltenango organiseren en deelnemen aan diverse activiteiten die ten behoeve van de verschillende sociale projecten worden georganiseerd. We houden nauw contact met de organisaties en projecten zodat we je kunnen informeren over de diverse activiteiten die door hen worden georganiseerd.

We laten je graag zien hoe je op passende en verantwoordelijke wijze kunt helpen met je deelname, tijd, geld en andere vormen van ondersteuning.


Vrijwilligerswerk

De projecten waarmee we samenwerken zijn altijd op zoek naar mensen die een handje willen helpen.

De projecten waarmee we samenwerken zijn altijd op zoek naar mensen die een handje willen helpen.

Het doen van vrijwilligerswerk brengt wel een aantal voorwaarden met zich mee:

  • De energie en de wil om te helpen.
  • Begrip van de culturele structuur en culturele uitingen (zie onderaan deze pagina).
  • Gedegen kennis van de Spaanse taal (zie onderaan de pagina).
  • Een minimum verbintenis aan het project van twee weken heeft de voorkeur, hoewel er ook enkele projecten zijn voor diegenen die het aan tijd ontbreekt om zich voor deze periode vast te leggen.

Als je lessen nodig hebt om je Spaans te verbeteren, kunnen we je ook het gecombineerde pakket van Salsalessen en Spaanse lessen aanbieden. Om je bij te staan in het leerproces heeft de school voor elk sociaal project een specifiek lesprogramma ontwikkeld. Je leert daarin niet alleen de benodigde grammaticale vaardigheden van het Spaans en de specifieke woordenschat voor het werkveld, maar ook helpen we je o.a. de verschillende culturele onderwerpen, de geschiedenis en sociaal-economische situaties te begrijpen.

Met ons "individuele programma" stemmen we jouw lessen af op het project waar je graag vrijwilligerswerk wilt doen. Om het vrijwilligerswerk met de lessen Salsa & Spaans te kunnen combineren, bieden wij je flexibiliteit in lesroosters mocht dat nodig zijn. Mocht je zelf ideeën hebben om activiteiten te ontplooien om geld en/of materialen in te zamelen voor de projecten, zijn wij van harte bereid je te helpen.

Voor een optimale organisatie en om het project zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn met jouw hulp, zou het fijn zijn als je op voorhand laat weten in welk project je geïnteresseerd bent. Op die manier kunnen wij alles voor je aankomst regelen en voorbereiden.

Als je geïnteresseerd bent in het doen van vrijwilligerswerk, neem dan contact met ons op.