Activiteiten en Excursies

Door middel van dagelijkse activiteiten laat Salsa Latina Academy de studenten de prachtigste plekken in en rond Quetzaltenango zien. Deze activiteiten zijn tevens een leuke manier om je kennis van de Latijns-Amerikaanse cultuur en de Spaanse taal te vergroten. Door deel te nemen verrijk je je studie Spaans en doe je verschillende ervaringen op waar je veel van kunt leren.

De activiteiten zijn daarom een wezenlijk onderdeel van de totale onderdompeling in de Latijns-Amerikaanse cultuur en de Spaanse taal.

We bieden dagelijks activiteiten aan die elke week wisselen, zoals lezingen over de Latijns-Amerikaanse cultuur en geschiedenis, het bezoeken van Mayadorpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, wandeltochten, sportieve activiteiten, etentjes, vieringen van feestdagen, kooklessen, danslessen, filmavonden, spelletjes, het bezoeken van natuurlijke warmwaterbronnen, musea en kerken en natuurlijk de mogelijkheid om de door ons ondersteunde sociale projecten te bezoeken.


Activiteiten

Vrijwilligerswerk doen bij een sociale organisatie is een hartverwarmende ervaring.

Vrijwilligerswerk doen bij een sociale organisatie is een hartverwarmende ervaring.

Activiteiten met sociale projecten

We bezoeken sociale projecten in en nabij Quetzaltenango en nemen deel aan speciale activiteiten die zij organiseren. Dit kan variëren van het doen van activiteiten met kinderen in plattelandsgebieden, het realiseren van educatieve activiteiten, bomen planten, herbebossen, het inzamelen van medisch materiaal, het verrichten van medische werkzaamheden, etc.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij sociale projecten tijdens je verblijf in Quetzaltenango, kijk op de pagina Vrijwilligerswerk.

Bezoek Mayadorpen en hun markten.

Almolonga, Zunil, Salcaja, San Andres Xecul, Momostenango, San Francisco el Alto, Chichicastenango en vele andere dorpen.

Elke week bezoeken we een dorp in de buurt van Quetzaltenango. Je komt zo meer te weten over de rijkdom, de verscheidenheid, de geschiedenis en de huidige sociale situatie van het desbetreffende dorp. De dorpen verschillen onderling in taal, tradities, klederdracht, landbouw en topografie. Elk dorp heeft tevens zijn eigen traditionele marktdag. Allemaal erg interessant en je zult versteld staan van de culturele rijkdom die Guatemala te bieden heeft! Al met al zijn dit dus waardevolle bezoekjes.

Traditionele en internationale etentjes, kooklessen en speciale feestdagen

Geniet van sportactiviteiten met andere studenten en locals.

Geniet van sportactiviteiten met andere studenten en locals.

Allemaal goede gelegenheden om traditionele Guatemalteekse gerechten te leren bereiden en de keuken van Guatemala en andere landen te proeven. Met andere studenten en docenten deel je je culinaire ervaringen, maar er is ook tijd voor muziek, dansen en een gezellig gesprek.

Daarnaast zijn de vieringen van feestdagen een bijzondere manier om meer te leren over onze geschiedenis en cultuur en te genieten van de Latijns-Amerikaanse sfeer.

Sport en groepsactiviteiten

Basketbal, voetbal, fietsen, wandeltochten, etc.

Een leuke manier om met andere studenten, docenten en locals iets te ondernemen en tegelijkertijd aan lichaamsbeweging te doen. Je hoeft hiervoor niet sportief te zijn, het enige wat je nodig hebt is een dosis gezonde energie en veel plezier.


Excursies

In het weekend organiseren we excursies onder leiding van ervaren gidsen naar de prachtigste plekken van de regio, zoals vulkanen, lagunen, meren, bergen, Mayaruïnes, plantages, stranden, natuurlijke warm waterbronnen, markten en meer.

Deze excursies zijn niet alleen erg leuk, maar ook zeer leerzaam, omdat het een bijzondere gelegenheid is om de Maya bevolking te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen met studenten van over de hele wereld.

Breng de weekenden door met wandelen op de vulkanen.

Breng de weekenden door met wandelen op de vulkanen.

Vulkaan Santa Maria

De majestueuze vulkaan Santa Maria, gelegen ten zuiden van Quetzaltenango, is vanuit bijna elk gedeelte van de stad te zien. Met een hoogte van 3777 meter heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Op heldere dagen kun je zelfs de vulkaan Tajumulco zien (het hoogste punt van Midden-Amerika), de Pacifische kust en de vulkanen rond het meer van Atitlán, vlakbij Antigua. Net naast de Santa María ligt de vulkaan Santiaguito, één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Als je bovenop de Santa María staat heb je een grote kans om de Santiaguito ten minste een keer te zien uitbarsten.

Laguna Chikabal

Deze belangrijke en prachtige lagune ligt op 24 kilometer van Quetzaltenango; voor de Maya-bevolking is dit een heilige plaats, voor natuurliefhebbers een paradijs. De lagune is gelegen in de krater van een vulkaan welke iets mystieks heeft door de nevel die de lagune elke morgen omringt. Chikabal is waarschijnlijk de belangrijkste heilige plaats voor de Maya's.

Lago de Atitlan

Het meer van Atitlan is gelegen in het westen van Guatemala en is werkelijk één van de meest indrukwekkende en prachtige bezienswaardigheden in de omgeving, met fantastische landschappen en Mayadorpen waar de kleurrijke en typisch Guatemalteekse klederdracht tentoon wordt gespreid. Het meer wordt omgeven door drie indrukwekkende vulkanen die zich lang geleden hebben gevormd en het meer een nog mooiere aanblik hebben gegeven. Lago de Atitlan wordt dan ook als één van de mooiste meren ter wereld beschouwd.

Neem een duik in de beroemde terminale vulkanische bronnen.

Neem een duik in de beroemde terminale vulkanische bronnen.

Excursies naar natuurlijke stoom- en warm waterbaden

Aguas Amargas, Los Vahos, Fuentes Georginas, Aguas Termales, etc.

Quetzaltenango ligt dichtbij een actieve vulkanische zone waardoor er in de omgeving veel natuurlijke stoom- en warm waterbaden te vinden zijn. Tevens kun je bij deze locaties genieten van unieke landschappen; al met al onovertroffen ontspanningscentra!
Stranden

Tilapa, Monterrico, Champerico, Tulate en andere stranden.

Guatemala heeft prachtige stranden, waarvan de meeste aan de Stille Oceaan liggen, ongeveer twee à drie uur reizen vanaf Quetzaltenango. Je kunt er genieten van de Latijns-Amerikaanse zon, het zwarte zand, het warme zeewater, de heerlijke zeevruchten en de verfrissende kokosdrankjes. De ideale plek om te ontspannen!


We zijn flexibel met onze programma's en kunnen ze aanpassen aan de wensen van onze studenten.