Accommodatie

Voor studenten die via Salsa Latina Academy hun verblijf willen regelen hebben we twee mogelijkheden.

De kosten van elk van deze opties kun je vinden op de paginaLestijden& prijzen.


Verblijf bij een lokale familie.

Verblijf bij een lokale familie voor een totale onderdompeling in de Guatemalteekse cultuur.

Verblijf bij een lokale familie voor een totale onderdompeling in de Guatemalteekse cultuur.

Salsa Latina Academy biedt je de mogelijkheid om de Guatemalteekse warmte en gastvrijheid van dichtbij te ervaren door bij een lokale familie te verblijven gedurende de tijd dat je hier studeert. De families waarmee wij werken hebben jarenlange ervaring in het ontvangen en huisvesten van buitenlandse studenten in Quetzaltenango. Onze families zijn zorgvuldig geselecteerd en zij hebben ervaring in het ontvangen van studenten met verschillende wensen. De families zijn vriendelijk, divers (met of zonder kinderen, huisdieren, Guatemalteekse universitaire studenten, etc.) en maken gezonde en uitgebreide maaltijden voor onze studenten. Vaak nodigen deze families de studenten uit om samen met de rest van de familie vakanties, feesten en andere speciale gelegenheden door te brengen om de studenten zo een unieke kijk in de Guatemalteekse cultuur te geven. Het verblijf bij een lokale familie is erg belangrijk om je helemaal onder te dompelen in de Latijns-Amerikaanse cultuur, zeker als je hier ook bent om Spaans te leren. Daarom bevelen we studenten dan ook van harte aan om bij een lokale familie te verblijven.

Iets wat je je wel moet realiseren is het feit dat de omstandigheden waarin de Guatemalteekse gezinnen leven erg verschillen van je eigen omgeving en cultuur; vooral de manieren van wonen, eten en de omgeving zijn anders. We proberen je echter aan te moedigen om deze verschillen positief op te vatten en ze te zien als een manier om meer over de cultuur en tradities te leren.

MEen traditionele maaltijd bij een familie.

Een traditionele maaltijd bij een familie.

Het voedselpatroon in Guatemala is eenvoudig, en je eet hetzelfde als de familie waar je verblijft. De belangrijkste maaltijd in Guatemala is de lunch. Over het algemeen wordt veel bonen, tortilla's, rijst, aardappelen, eieren en kip gegeten. Als je vegetarisch of veganist bent, een allergie hebt of een speciaal dieet moet volgen, laat het ons weten, dit is namelijk geen enkel probleem. We bekijken welke familie het beste in jouw behoeften en dieet kan voorzien.

Wat is er bij het verblijf bij een lokale familie inbegrepen?

 • Een eigen slaapkamer
 • Drie Guatemalteekse maaltijden, zeven dagen per week. Vegetarische maaltijden en andere diĆ«ten zijn mogelijk.
 • Douche met warm water.
 • Gezuiverd drinkwater.
 • Een huissleutel en een sleutel van je kamer.

Al onze gastgezinnen wonen in het historisch centrum van Quetzaltenango en op ongeveer 3 tot 10 minuten lopen van de school. Omdat de families zo dicht bij de school wonen is het makkelijk om met andere studenten af te spreken en deel te nemen aan de verschillende activiteiten.

Salsa Latina Academy beveelt je aan om bij een Guatemalteekse familie te verblijven, zeker als je de cursus Salsa & Spaans volgt, voor een zo volledig mogelijke onderdompeling in de taal en cultuur. Op deze manier neem je een unieke kijk in het Guatemalteekse leven.


Studentenwoning "Casa Latina"

Verblijf in onze comfortabele studentenwoning.

Verblijf in onze comfortabele studentenwoning.

Onze exclusieve studentenwoning.

De studentenwoning is gelegen op een uitstekende locatie; midden in het historische centrum van Quetzaltenango, slechts vijf blokken vanaf het Central Park, een paar meter vanaf de traditionele markt en een paar stappen lopen vanaf de school.

De studentenwoning is in koloniale stijl gebouwd, het is er rustig, schoon en comfortabel en huisvest vier tot acht studenten.

"Casa Latina" biedt:

 • Een eigen of gedeelde kamer, afhankelijk van je voorkeur.
 • Kamers die zijn voorzien van een nieuw en comfortabel bed, een tafel, stoel, kast, etc.
 • Je deelt de keuken met drie andere personen.

  Je deelt de keuken met drie andere personen.

 • Een gedeelde keuken die is uitgerust met een magnetron, koelkast, gasfornuis, eettafel, gootsteen met warm water, etc.
 • Een gedeelde badkamer met een warmwaterdouche.
 • Toegang tot internet en draadloos internet.
 • Een woonkamer met kabel-tv met 80 kanalen uit verschillende landen.
 • Een balkon en terras om van het uitzicht en de Latijns-Amerikaanse zon te genieten.

Studenten ervaren vele voordelen van hun verblijf in Casa Latina, zoals het gevoel een eigen thuis te hebben, privacy, de beschikking over je eigen sleutels en de kans om andere studenten van over de hele wereld te ontmoeten.